Splošni pogoji poslovanja

 

 

Splošni pogoji poslovanja

 Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.malenkosti.si so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2, Uradni list RS, št. 98/04). Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev. Link Do Zakona od Varstvu Potrošnikov

Cene
 

 

Vse cene so v valuti EUR. DDV je obračunan saj podjetje Malenkosti d.o.o.  v nadaljevanju ponudnik po 94. Členi ZvPot je davčni zavezanec. Vse cene so dokončne. Dodatni strošek poleg objavljenih cen v spletni trgovini je poštnina in poštna provizija.

Pogodba
 

 

Kupna oziroma kupoprodajna pogodba je sklenjena ob pritisku na gumb |Končaj nakup|.
 

Naročila

 

Ob zaključku nakupa, morate v obrazec vnesti svoje ime, priimek, naslov kjer boste prejeli pošiljko, email naslov, ter telefonsko številko (slednja ni obvezna, vendar zelo priporočljiva, v primeru težav z pošiljko). Po oddaji naročila bo slednje shranjeno v našo bazo in obdelana v najkrajšem možnem času. Po obdelavi bodo vaši podatki shranjeni in dostopni samo na sedežu podjetja. Zavezujemo se, da bomo osebne podatke uporabili izključno za potrebe izpolnitve tekočega naročila, pošiljanje računov in ostalo potrebno komunikacijo (le vaš email naslov, bo uporabljen za pošiljanje reklamnih letakov). Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Načini Plačila
 

 

- Z GOTOVINO PO POVZETJU: Pri tej izbiri plačila boste ob pritisku na gumb |Zaključi nakup|, preusmerjeni nazaj na prvo stran, saj nadaljna obdelava ni potrbna. Naročeno blago plačate poštarju ob dostavi na vaš naslov ali ob prevzemu na pošti. Če izberete ta način plačila, bo pošiljka odposlana takoj.

- PLAČILO PO UPN NALOGU: Pri tej izbiri plačila boste ob pritisku na gumb |Zaključi nakup|, preusmerjeni na stran z podatki, ki jih morate vnesti na položnico in jo plačati na željenem plačilnem mestu. Po opravljenem plačilu vas prosimo, da nam pošljete mail z vsebino "PLAČANO PREKO UPN" na placano@malenkosti.si, kajti kljub temu, da boste na UPN nalog kot namen navedli vaše Ime in Priimek bo z tem mailom, obdelava naročila še hitrejša. Če izberete ta način plačila, bo pošiljka odposlana takoj, ko bo denar nakazan na naš račun. Vaš strošek bo ob poštnini še provizija, ki jo banka kjer bo položnica plačana zaračunava. 

Dostava in Čakalna dobaČe je izdelek na zalogi je dostavni rok od 1 do 5 dni. Zaradi začasne majhnosti skladišča, se ob večjih izdelkih lahko zgodi, da slednjega ni na zalogi, zato se čakalna doba poveča za 7-10 dni. Če izdelka ni na zalogi vas bomo obvestili.
 

Naročilo blaga in Postopek nakupa v spletni trgovini Malenkosti.si

 

Kupec lahko želeno blago naroči po telefonu, elektronski pošti, 24urnem klepetu ali z nakupom v spletni trgovini. V primeru spletnega nakupa se mora obiskovalec spletne trgovine registrirati kot uporabnik. Po registraciji lahko uporabnik prične s postopkom naročila. Kupec ima pred potrditvijo naročila možnost pregledati naročilo in vnesti popravke glede izbranih izdelkov in količine izbranih izdelkov. Po potrditvi nakupa pa lahko kupec popravke naročila uredi z obvestilom po elektronski pošti ali telefonu podjetja Malenkosti d.o.o., vendar le do trenutka, ko je blago odpremljeno.

Postopek nakupa:

1. korak:

Kupec v ponudbi spletne prodajalne izbere želen artikel in količino in izbiro potrdi s klikom na gumb »dodaj v košarico«. V primeru nakupa več različnih artiklov, se postopek pri vsakem artiklu ponovi. Ko je zbiranje artiklov končano, ima kupec na voljo pregled povzetka naročila. Po pregledu vsebine naročila izbiro potrdi s klikom na gumb »zaključi z nakupovanjem«. Aplikacija bo od uporabnika zahtevala vnos uporabniškega imena in gesla ali registracijo. Po opravljenem vpisu, se postopek nakupa zaključi z izbiro načina dostave in plačila ter klikom na gumb »potrdi naročilo«.

2. korak:

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V tem koraku ima kupec ponovno možnost pregledati vsebino naročila. Za primer napak pri nakupu ima kupec na voljo tudi možnost preklica naročila. Kupec lahko prekliče naročilo v roku 2 ur po oddaji naročila po elektronski pošti ali telefonu. V primeru preklica po elektronski pošti je v sporočilu potrebno obvezno navedite navesti naslednje podatke: v naslovu sporočila: Preklic naročila; v vsebini sporočila pa: a) ime izdelka b) ime in priimek kupca ter c) naslov kupca.

3. korak:

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo pri prodajalcu. Prodajalec po prejemu preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ob potrditvi naročila prodajalec obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Če je blago na zalogi prodajalec v roku 3 delovnih dni blago primerno zapakira in odpošlje paket naslovniku. Skupaj z naročenim blagom kupec prejme tudi račun.

- Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo v obdelavi). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

- Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja. Registracijo lahko uporabnik vsak trenutek prekliče. To stori tako, da s pisno izjavo prodajalcu sporoči preklic registracije. 

Preklic naročila, kupec lahko opravi, tako, da prodajalca obvesti, preko emaila (info@malenkosti.si ali narocila@malenkosti.si), GSMa 030310311 ali pisno na naslov naveden v opisu subjekta,da naročilo preklicuje. Priporočljiv čas preklica je v času med oddajonaročila in priporočeno dobavo izdelka, saj bodo tako prodajalcu prihranjeni stroški pošiljanja izdelka k kupcu.

 

Nakup za Pravne osebe

 Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Prej naštete organizacije nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga, ne da bi bilo treba navesti razlog za svojo odločitev, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Vsako vračilo bo individualno obravnavano, pri tem pa bomo poskušali dosegati kriterije dobavitelja. Ob upravičenosti za vračilo blaga lahko koristite zamenjavo za drug artikel po vaši izbiri (ki je enak ali cenovno dražji). Vračilo kupnine žal ni možno. Spletna trgovina malenkosti.si ni namenjen le fizičnim osebam, temveč tudi poslovnim uporabnikom. Postopek nakupa je popolnoma enak, le da pri izbiri načina plačila »podrobnosti plačila« (korak 2) vpišete podatke podjetja in veljavno davčno številko. Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe.

 

 

Poškodovano blago

 Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine pri Pošti Slovenije. To storite tako, da pošiljko (embalažo + vsebino) prinesete na pošto, takoj, ko opazite poškodbo ali izropano pošiljko najkasneje v roku 30 dni od prevzema pošiljke. Na pošti opozorite, da je potrebno izpolniti Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga podpišete tudi vi. Po prejetju vse potrebne dokumentacije, se na Pošto Slovenije poda zahtevek za odškodnino. Zahtevek na Pošti Slovenije komisijsko obravnavajo in na podlagi odgovora ali odobritve se vrne kupnina ali naroči nov artikel. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo odškodnina rešena v najkrajšem možnem času. Izdelki brez garancijskega lista imajo 6 mesecev garancije, ki se jo uveljavlja z originalnim računom.
 

Vračilo in zamenjava blaga

 Za več informacij si oglejte:   Vse o vračilu

 Stvarna napaka

 Za več informacij si oglejte:   Vse o stvarni napaki

 

 

Izdelki, ki zagotavljajo vodoodpornost in varnost Športnih kamer in mobilnikov ter drugih naprav omenjenih v ponudbi - Dodatna pojasnila

 

Pred uporabo priporočamo test v vodi brez naprave. Priporočeno je, da v etui ali vodoodporni nosilec vstavite kos suhega papirja in tako preverite vodotesnost kljub temu, da je artikel pred pošiljanjem preverjen. Nekateri artikli imajo izveden uradni standardni test, kot npr. JIS IPX8, drugi ne. V kolikor ima artikel izveden test, je v opisu artikla to tudi navedeno, sicer ga nima. Kljub standardom in stalnem naključnem preverjanju vodotesnosti vseh dotičnih artiklov je nakup in uporaba le-teh NA LASTNO ODGOVORNOST. Enako velja za pritrdilne izdelke in ohišja Športnih kamer.  Ob mogočih zelo močnih tresljajih/prometnih nesrečah/udarcih oziroma nepravilni pritrditvi izdelka in ostalih nezgodah oziroma pretirani zahtevnosti same uporabe izdelek lahko izgubi vodotesnost oziroma se sname z nosilca oziroma se poškoduje. Zato je uporaba slednjih vseh situacijah  na LASTNO ODGOVORNOST.


Pritožbe oziroma reševanje sporov

 

Kupcu je v skladu z 11. točko 1. odstavka 43.b. člena ZVPot, podana možnost reševanja spora izvensodno. Pritožbe, prosimo, da nam stranke/potrošniki posredujejo v pisni obliki naslovi na sedež podjetja ali na e-naslov: info@malenkosti.si. Prodajalec si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno, v kolikor pa to ne bo možno, bo za reševanje teh sporov pristojno okrajno sodišče v Slovenski Bistrici. Več v zvezi z izvensodnim reševanjem sporov ter drugimi pravnimi sredstvi si oglejte na naslednjem linku: Vse v zvezi s Možnostmi reševanja sporov je opisano 43.b. členu ZVPot

 


Platforma za reševanje sporov

 

- S 15. februarjem 2016 Evropska komisija pripravlja platformo za izvensodno reševanje sporov. Potrošniki imajo tako možnost, da spore v zvezi s svojim spletnim naročilom najprej rešijo brez vključevanja sodišča. Platforma za reševanje sporov je na voljo na spletni strani http://ec.europa.eu/consumers/odr/


- Več informacij o platformi za reševanje sporov je na voljo na spletni strani http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-193_sl.htm


- Podjetje Malenkosti d.o.o. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanje potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporovDodatne informacije


Kupce prosimo, da se v primerih nejasnosti v zvezi z zgoraj navedenimi odstavki obrnejo na prodajalca, preden uveljavijo postopek o odstopu od pogodbe oziroma reklamaciji izdelka, da posledično zaradi napak oziroma neupoštevanja navodil potrošnika ne pride, do dodatnih nepotrebnih stroškov poštnin oziroma časovne zamude.

Izjava o varovanju osebnih podatkovPodjetje Malenkosti d.o.o. spoštuje in ščiti vašo zasebnost. V nadaljevanju preberite, kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki. Ta izjava o varovanju osebnih podatkov opisuje obravnavo podatkov, ki nam jih zagotavljajo ali zbirajo naše digitalne platforme, ki obiskovalcem omogočajo dostop do naše spletne strani in uporabe naših storitev. Ta pravilnik o zasebnosti je skladen s Splošno uredbo o varstvu podatkov EU in tudi lokalno zakonodajo.

 

Pravna podlaga za obdelavo podatkovPodjetje Malenkosti d.o.o. spoštuje in ščiti vašo zasebnost. V nadaljevanju preberite, kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki. Ta izjava o varovanju osebnih podatkov opisuje obravnavo podatkov, ki nam jih zagotavljajo ali zbirajo naše digitalne platforme, ki obiskovalcem omogočajo dostop do naše spletne strani in uporabe naših storitev. Ta pravilnik o zasebnosti je skladen s Splošno uredbo o varstvu podatkov EU in tudi lokalno zakonodajo.Tukaj so opisane glavne kategorije podatkov, ki jih zbira podjetje HS plus d.o.o., in glavni nameni zbiranja podatkov :

Kot del splošnih poslovnih procesov podjetja Malenkosti d.o.o.

Zbiramo osebne podatke o obiskovalcih spletne strani, kupcih, dobaviteljih (vključno s tretjimi osebami kot ponudniki storitev). Podatki lahko vključujejo posameznikovo ime, podatke za stik in druge podatke, potrebne poslovanje z vami ali vašo organizacijo.

Kot pomoč pri vašem poizvedovanju

Lahko se odločite, da se strinjate s posredovanjem osebnih podatkov, vključno s svojim imenom, e-poštnim naslovom ali drugimi podatki za stik, ko se obrnete na nas po telefonu, e-pošti, pošti, z uporabo naših digitalnih platform ali drugih komunikacijskih kanalov. Ti osebni podatki nam omogočajo, da se odzovemo na vaše zahteve po informacijah, da pripravimo ustrezne korake in ponudbo za nakup izdelkov, da se lahko odzovemo v primeru zahtev v okviru garancije ali drugih zahtevkov.

Kupci in potencialni kupci

Osebne podatke strank in potencialnih strank, vključno z imeni, podatki za stik, podatki o plačilnih navadah in kreditnih karticah, kreditnimi in drugimi informacijami, zbiramo, ker jih potrebujemo za poslovanje s posamezniki ali organizacijami. Podatke lahko logističnim partnerjem, da lahko poskrbijo za naročilo, vključno z izvedbo dostave izdelkov. Avtomatsko zbiranje podatkov na digitalnih orodjih pa nam omogoča skrb za varnost uporabnikov naše strani.

Razvoj poslovanja

Osebni podatki, ki naj jih zaupate ali so zbrani avtomatsko na naših digitalnih orodjih, bodo uporabljeni za naše boljše poznavanje uporabnikov naših izdelkov in rešitev ter bodo osnova za relevantna sporočila in ponudbe ob priložnostih kontakta z nami. Osebni podatki bodo uporabljeni za izboljšave proizvodov, postopkov, spletne strani.

Tržne komunikacije

Z vašim dovoljenjem, če je to zahtevano, lahko vaše osebne podatke uporabimo, da bi vas obveščali o poslovanju, izdelkih in storitvah podjetja Malenkosti d.o.o.. Če ne želite, da podjetje Malenkosti d.o.o. uporablja vaše osebne podatke na ta način, ali če ne želite prejemati nadaljnjih informacij, se lahko kadar koli odjavite od prejemanja novic. Na dnu različnih komunikacijskih kanalov najdete povezavo za odjavo ali pa se za odjavo na nas obrnite prek e-pošte ali pošte. Vaše podatke bomo izbrisali iz naših sistemov v roku dveh mesecev po prejeti odjavi, razen če hranimo in obdelujemo vaše podatke na drugi pravni podlagi kot je vaše dovoljenje.

Ankete za obiskovalce in kupce

Osebne podatke obiskovalcev naše strani lahko zbiramo kot del anket o storitvah in izdelkih podjetja Malenkosti d.o.o

Upoštevanje preferenc obiskovalcev in strank

Osebne podatke obiskovalcev naše strani ali kupcev lahko zbiramo za zagotavljanje določenih izdelkov in upoštevanje interesov strank.

Skladnost z zakonodajo

Osebne podatke lahko zbiramo, kot to zahteva ali dovoljuje zakonodaja. Osebni in neosebni podatki, ki jih zberemo, so obravnavani kot zaupni in jih ne bomo prodali ali posredovali tretjim osebam, razen izjem omenjenih v tej izjavi.

 

Kako zbiramo vaše podatke


Podatke, ki nam jih posredujete, zbiramo, ko se na nas obrnete zaradi izdelkov, storitev ali informacij, se prijavite na naših spletnih straneh, sodelujete v javnih forumih ali drugih dejavnostih na naših digitalnih orodjih, se odzovete na ankete za kupce ali kako drugače komunicirate z nami. Podatke zbiramo preko različnih tehnologij, kot na primer s »piškotki«, povezava na politiko uporabe piškotkov. Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali drugim, razen izjemoma v naslednjih primerih: Ko povezana podjetja ali tretje osebe opravljajo storitve v našem imenu, na primer odgovarjajo na vaše zahteve, ali dostavljajo pakete in storitve za stranke, in podobno. Tem podjetjem je prepovedano uporabljati vaše osebne podatke za druge namene kot tiste, ki smo jih od njih zahtevali mi ali jih od njih zahteva zakonodaja. Ko delimo osebne podatke v podjetju ali s tretjimi osebami, da bi zagotovili varnost in zaščito naših strank, zaščitili svoje pravice in lastnino skladno s pravnimi postopki ali v drugih primerih, če v dobri veri verjamemo, da razkritje zahteva zakonodaja.

 

Vaš nadzor in vaše odločitve


Omogočamo vam določen nadzor in odločitve glede našega zbiranja, uporabe in deljenja vaših podatkov. Skladno z lokalno zakonodajo lahko nadzor in odločanje z vaše strani vključuje naslednje točke:

Spremenite lahko svojo odločitev glede naročnine, prejemanja novic in obvestil.

Lahko se odločite, ali želite od nas prejemati tržna sporočila o izdelkih in storitvah, za katere menimo, da vas utegnejo zanimati.

Lahko se odločite, ali želite prejemati obvestila iz naslova ciljnega oglaševanja oglaševalskih omrežij, ponudnikov izmenjav podatkov in tržne analitike ter drugih storitev.

Lahko zahtevate dostop do svojih osebnih podatkov, ki jih hranimo, da bi popravili netočne ali nepopolne podatke, in v določenih okoliščinah lahko zahtevate, da podatke, ki jih hranimo o vas, izbrišemo iz svojih evidenc (pravice fizičnih oseb).

Vaš nadzor in odločitve lahko uveljavljate ali zahtevate dostop do svojih osebnih podatkov tako, da nas pokličete ali pisno stopite v stik z nami in sledite prejetim navodilom. Prosimo, upoštevajte dejstvo, da vam morda ne bomo mogli zagotoviti določenih izdelkov in storitev, če nam ne dovolite zbirati vaših osebnih podatkov, prav tako nekatere naše storitve morda ne bodo mogle upoštevati vaših interesov in preferenc. Če imate kakršna koli vprašanja o točno določenih osebnih podatkih o vas, ki jih obdelamo ali shranimo, se obrnite na pisno na podjetje Malenkosti d.o.o.. Na vašo zahtevo bomo odgovorili v roku enega mesece z možnostjo podaljšanja roka za dodatni mesec dni. V primeru podaljšanja vas bomo o tem obvestili znotraj meseca dni po prejemu vaše zahteve.

 

Varnosti. integriteta in hranjenje podatkov


Varnost, integriteta in zaupnost vaših podatkov so za nas izjemno pomembne. Naša skupina izvaja tehnične, administrativne in fizične varnostne ukrepe, namenjene zaščiti podatkov pred nepooblaščenim dostopom, razkritjem, uporabo in spreminjanjem. Občasno preverjamo svoje varnostne postopke, da pretehtamo ustrezne najnovejše tehnologije in metode. Prosimo, upoštevajte, da kljub našim najboljšim prizadevanjem nobeni varnostni ukrepi niso popolni ali takšni, da bi jih bilo nemogoče zaobiti. Vaše osebne podatke bomo hranili tako dolgo, kolikor je potrebno za namene, navedene v tej izjavi o varstvi osebnih podatkov, razen če je daljše obdobje hranjenja potrebno ali ga dovoljuje zakonodaja. Informacijo bomo redno osveževali, da jo obdržimo posodobljeno.


 Spremembe te izjave o varovanju osebnih podatkov


Občasno lahko to izjavo spremenimo tako, da jo prilagodimo najnovejšim tehnologijam, industrijskim praksam, zakonodajnim zahtevam ali za druge namene. Na naših digitalnih platformah bo objavljena veljavna verzija izjave o varovanju osebnih podatkov. Svetujemo vam, da redno spremljate Izjavo o varovanju osebnih podatkov, če tako zahteva veljavna zakonodaja, bomo pred spremembami zanje pridobili vaše soglasje.


Pripombe in vprašanja


Če imate pripombo ali vprašanje o tem pravilniku o zasebnosti, se obrnite pisno na podjetje Malenkosti d.o.o.. Če niste zadovoljni z načinom ravnanja z vašimi osebnimi podatki, lahko vložite pritožbo. Uporabite podatke za stik navedene na koncu te izjave. V primeru vložene pritožbe morate podatke za stik z vami posredovati podjetju Malenkosti  d.o.o. Vašo pritožbo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v 30 dneh. Če menite, da podjetje Malenkosti d.o.o. pritožbe ni ustrezno rešilo, se lahko pritožite pri Informacijskem pooblaščencu, Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana, gp.ip(at)ip-rs.si, https://www.ip-rs.si/


Zasebnost in Piškotki

Več o zasebnosti in piškotkih si preberite tukaj: ​https://www.malenkosti.si/index.php?route=information/information&information_id=15

 

 

Splošne pogoje poslovanja spletne trgovine https://www.malenkosti.si si

lahko v PDF obliki snamete tukaj:  https://www.malenkosti.si/splosnipogojiposlovanja.pdf

 Preklic naročila na novice Malenkosti.si

 Če ne želite več prejemati novic v zvezi z Malenkosti.si na vaš email naslov. Nam na info@malenkosti pošljite email z vsebino "PREKLIC NOVIC".Nagradne igre na Malenkosti.si

 

Ob oddaji svojega email naslova soglašate z njegovo nadaljno uporabo v oglaševalske namene ( Velja kot naročilo na novice Malenkosti.si )